How to make: Matchbox

blog 019Je kent en hebt ze vast wel: hebbedingetjes. Maar waar moet je ze in hemels naam in opbergen? Vooral de allerkleinste dingetjes zijn vaak makkelijk weggestopt, maar als je ze dan een keer nodig hebt, kun je ze weer niet vinden. Herken jij dit? Dan wordt het tijd om een Matchbox te maken! Ik laat je zien hoe je dit doet.

(De foto’s worden in de loop van dit bericht steeds donkerder, dit komt omdat ik buiten bezig was, en het best wel eventjes duurde, denk aan het drogen van de verf en zo. Het werd dus steeds later 😉 )

We beginnen met wat je nodig hebt, dat lijkt me wel handig:

blog 003Dit zijn de belangrijkste dingen, maar je kunt natuurlijk zo veel dingen toevoegen als je zelf wilt!

  • Lucifer doosjes (ik gebruik er 3, zodat je een echt ladenkastje hebt. Meer of minder kan natuurlijk ook, maar als je er meer dan 3 doet, wordt je kastje steeds minder stevig!) Je kunt van die grote gebruiken, maar ik heb gewoon de gewone maat gebruikt, en heel erg ingezoomd, daarom lijkt hij zo groot 😉
  • Lijm, pritt of gewone hobbylijm, wat jij fijner vindt.
  • Verf, kwasten, papier, masking tape, alles om je matchbox mee te versieren!

Weet je nog niet wat een Matchbox is (zal we niet, ik heb het nog niet uitgelegd!), hier komt de uitleg!

Een Matchbox is een lucifer doosje, of een ander klein doosje, gevuld met allemaal kleine hebbedingetjes/cadeautjes, je kunt er ook heel goed mee swappen; je trekt dus lootjes, en dan maak je zo’n doosje voor die persoon, en je krijgt ook weer een doosje terug! Van dezelfde of een andere persoon. Soms is het ook met een thema, de dingetjes die in de Matchbox zitten dus.

Google maar eens op “Matchbox swap”! Je zult allemaal leuke verhalen tegenkomen, wat mensen hebben gemaakt en terug hebben gekregen 🙂 Wil je inspiratie? Google dan niet op “Matchbox”, want dat blijkt een Britse speelgoed auto te zijn. Zet er nog even “DIY” of iets in die richting achter! Op Flicker.com en Pinterest is veel te vinden.

Heb je inspiratie? Beginnen maar!

blog 004Ik schilderde als eerst elke binnenkant met een leuk kleurtje.

blog 005En nu drogen maar! Door het warme weer is dit iets korter dan normaal, maar nog steeds té lang! Als ik ergens mee bezig ben, moet ik meteen verder kunnen 😉

blog 006Ik lijmde alvast mijn ladenkastje (dat klinkt veel leuker dan Matchbox!) in elkaar, dit deed ik met gewone hobby lijm. Het duurt iets langer voor het droog is (kijk uit met oppakken, verplaatsen, want de doosjes zijn glad, ze gaan dan schuiven!), maar het blijft wel beter zitten dan Pritt stift.

blog 008Tadaa! En nu weer laten drogen, wachten… (hier zit de bovenste overigens al scheef, zie je hoe snel dat gaat? Ik heb hem wel weer terug op z’n plek gedaan hoor.)

blog 009Schilder het ladenkastje ook in een andere leuke kleur.

blog 010Nu kan deze weer drogen.

blog 011Als de laadjes aan de binnenkant droog zijn, kun je de buitenkant gaan schilderen, ik deed dit in een iets lichter kleurtje (gewoon mengen met veel wit!), dat ziet er iets schattiger uit.

blog 012Ik deed er nog een reep gekleurd papier op (niet op de laadjes, op het ladenkastje, en natuurlijk als hij helemaal opgedroogd is). Eerst Pritt erop…

blog 014… en dan vast plakken! Ik vond de blauw toch iets te donker, ik heb nog wel een reepje overgelaten.

blog 015Tijd om te versieren!

blog 016Nog wat masking tape erop. Knip ook 3 (getal van het aantal laadjes, heb je er één hoef je dit niet te doen, dan is het niet nodig) dunne reepjes masking tape uit, als een soort deurknopje.

blog 017Het eindresultaat! En wees eerlijk: is dit niet een super schattige/leuke/originele/geweldige (ga maar door) manier om schattige/kleine hebbedingetjes in op te bergen!

Je bent hier wel even zoet mee, ik denk dat ik wel 1,5 uur bezig ben geweest.

Ga jij ook een Matchbox maken? Zo ja, laat het me weten! (Een foto zou ik erg leuk vinden)

Advertenties

7 gedachtes over “How to make: Matchbox

Heb je een tip, of wil je gewoon een leuke reactie achter laten?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s